среда, 27 марта 2013 г.


Основа бібліотеки – її фонд

Головне завдання бібліотеки полягає в тому, щоб забезпечити оперативне і якісне обслуговування всіх категорій користувачів.  Таке якісне обслуговування можливе лише на основі грамотно укомплектованого, науково підібраного фонду, в тому числі і галузевого підрозділу  «Право».
            Згідно плану роботи на 2012р. Болградської районної ЦБС та на підставі плану координаційної роботи ООУНБ ім. М. Грушевського в районній ЦБС було проведено соціологічне дослідження"Вивчення якості бібліотечного фонду як запорука його ефективного використання. Розділ "Право", а саме:
--протягом року в 25 структурних підрозділах в Щоденниках роботи вівся щоденний облік книговидачі підрозділу «Право»;
--всіма сільськими підрозділами, ЦРБ та РДБ були заповнені таблиці на основі даних Щоденників роботи, показників загальної книговидачі та на основі вивчення книжкових формулярів;
-- центральною районною бібліотекою опрацьовані і узагальнені таблиці всіх структурних підрозділів і створені зведені таблиці на ЦБС.
Аналіз ефективності використання бібліотечного фонду розділу «Право» дозволив зробити певні висновки і прийняти ряд  рішень щодо формування та організації фонду.   Дослідження показало низьку ступінь оновлюваності цього підрозділу.
            Слід оновити відділ енциклопедичною літературою, навчальною, кодексами законів. Доповнити книжковий фонд можуть періодичні видання наукового та популярного характеру по праву.   Самими затребуваними є книги з правознавства останніх років видання.   Було б доцільно деякі видання придбати для сільських бібліотек-філій.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий