вторник, 21 мая 2013 г.




26 квітня 1986 сталася найстрашніша техногенна катастрофа 20 століття - вибух реактора на найбільшій в Європі Чорнобильської атомної електростанції, що забрав десятки тисяч життів.
У всіх бібліотеках КУ «Болградська районна ЦБС» пройшли уроки пам'яті, вечори - реквієм під загальною назвою «Дзвони Чорнобиля» присвячені чорнобильській трагедії, щоб згадати про трагедію на Чорнобильській атомній електростанції, про людей, які пожертвували своїм здоров'ям для запобігання наслідків вибуху.
Підсумок Чорнобильської трагедії сумний: радіоактивного забруднення в тій чи іншій мірі зазнали 11 областей Білорусії, Росії, України, в яких проживає 17 мільйонів чоловік, з яких два з половиною мільйони - діти до п'яти років.
   На вечорі - реквіємі Залізнічненской сільської бібліотеки були присутні учасники тих, здавалося б, далеких подій Стоянов І.В. і Жолт П.Г. Позаштатний кореспондент газети «Панорама» ознайомив читачів бібліотеки зі своєю статтею «Ліквідатор» і зачитав вірші, присвячені трагедії. На згадку про ті події, Члени клубу «Пам'ять», який діє при Залізнічненской сільській бібліотеці поклали квіти на могили ліквідаторів чорнобильської катастрофи на місцевому кладовищі.
  Про внесок жителів міста і села віддали свої сили, своє здоров'я, для ліквідації Чорнобильської трагедії дізналися читачі Жовтнеької та Виноградненської сільських бібліотек, були зачитані імена перших семи пожежників. Юні читачі Виноградненської сільської бібліотеки під керівництвом шкільної медсестри вчилися накладати пов'язки і надавати першу допомогу.
Не тільки нинішнє, а й наступні покоління будуть пам'ятати Чорнобиль і відчувати наслідки цієї катастрофи. Присутні на вечорах «Дзвони Чорнобиля» вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
ЧАЕС - це біда всіх жителів Землі і кожного окремо. Про цю трагедію треба пам'ятати, щоб не сталося подібної біди в майбутньому ...









Комментариев нет:

Отправить комментарий