вторник, 14 мая 2013 г.

Долі опалені війною…

9 травня - день Великої Перемоги над фашистськими загарбниками. Свято 9 травня стало священним для кожного з нас. Немає жодної родини, якої б не торкнулося горе.
68 років минуло з тих пір, коли відгриміли переможні салюти і повержені фашистські штандарти були кинуті до стін Кремля, позаду були чотири роки страждань і поневірянь, гіркота втрат і поразок. Події тих часів не забуті - вони живі в спогадах, відображені на сторінках книг і кадрах військової хроніки.
У цей день ми згадуємо полеглих і живих, воїнів і мирних жителів - всіх, завдяки кому кувалася Перемога у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.
У Болградській районній бібліотеці для дорослих (читальний зал), 7 травня відбулося святкове засідання жіночого клубу «Надія», присвячене 68 річниці Великої Перемоги. На захід були запрошені ветерани Великої Вітчизняної Війни:  підполковник у відставці Момін Юрій Якович із дружиною Ніною Костянтинівною та підполковник у відставці Андрєєв Микола Артемович. Ведучі заходу, члени клубу і гості, привітали ветеранів з днем Перемоги, і піднесли на знак вдячності за мирне, блакитне небо, за те, що ми знаємо про війну лише з чуток, цінні подарунки. У цей день пролунало багато музичних привітань  нашим ветеранам та віршів присвячених Дню Перемоги.
Ветерани Великої Вітчизняної війни розповіли історію свого життя, про те як потрапили на війну, як воювали, закохувалися, жили.
Ведуча заходу Каназірська Ольга Леонідівна розповіла  гостям і запрошеним історію кохання воєнних років.
Була затронута тема про роль жінки в роки Великої Вітчизняної війни. Так, жінка вбивала. Але вона вбивала свого ворога, захищаючи при цьому свій народ, свій дім, своїх дітей. Пам'ять про трагічні дні передається з покоління в покоління, і ми повинні її зберегти.
Це свято, ніколи  не стане просто символом або календарною датою. Це той день, коли згадуючи жахи війни, ми повинні пам'ятати, що немає нічого на світі дорожче, ніж людське життя і мирне небо над головою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий