вторник, 21 мая 2013 г.


«Срібний вік російської літератури»

Поети Срібного століття! А чи не тому і названий цей вік срібним, що дзвін голосів поетів через товщу років, місяців, днів досі до нас доноситься, причому все голосніше і голосніше.
Доля літератури Срібного століття трагічна: кров, хаос революційних років і громадянської війни знищили духовну основу її існування. Непростий виявилася і післяреволюційна біографія більшості письменників.
Покинули батьківщину
Дмитро Мережковський, Зінаїда Гіппіус, Костянтин Бальмонт, В'ячеслав Іванов, Іван Бунін, Олександр Купрін, Іван Шмельов, Євген Замятін, Олексій Толстой, Ігор Северянин ...
У роки «червоного терору» і сталінщини були розстріляні або заслані до таборів і там загинули
Микола Гумільов, Осип Мандельштам, Микола Клюєв.
Покінчили життя самогубством
Сергій Єсенін, Володимир Маяковський, Марина Цвєтаєва.
Майже всі ці імена на довгі десятиліття були віддані забуттю.
 12 квітня в рамках тижня «Юнацької книги» в стінах БОШ № 2 із учнями 9 - Б кл. , відбулася літературна година «Срібний вік російської літератури», який був присвячений російським письменникам і поетам, кінця 19 початку 20 століття. На заході діти дізналися про трагічну і складну долю письменників і поетів, того часу. Бібліотекар абонементу Бербат С.В. повідала дітям про долю поетів Срібного століття,про те, як складно вони складалися, тому що в той час не цінували яскравих і талановитих, і часто боротьба письменника за право шукати свою правду, виходячи з велінь розуму, серця і совісті, а не вигоди, оберталися для них трагедією, а іноді і смертю.
Учні читали вірші Ганни Ахматової, Миколи Гумільова, Марини Цвєтаєвої, Осипа Мандельштама, Борис Пастернака.
І в заключення заходу дітям був продемонстрований відео сюжет з документального фільму «Без вини звинуваченні ...».

Комментариев нет:

Отправить комментарий