среда, 22 мая 2013 г.

                       Підсумки районного конкурсу читців творів Т.Г. Шевченко

        Твори Т.Г.Шевченко сьогодні складають гордість та славу української літератури. Шевченкова поезія – це не розважальне легке чтиво, а вистраждані серцем думи, тяжкі думи про долю народу. Сокровенні рядки поет присвячує рідній Україні з ії вишневими садками, розлогими степами, високими могилами та широким Дніпром.
        Відділом культури Болградської райдержадміністрації, КУ «Болградська районна централізована бібліотечна система», та відділом освіти Болградської райдержадміністрації було започатковано районний конкурс  читців творів Т.Г.Шевченко серед учнів  навчальних закладів Болградського району, присвячений 200-річчю  від дня народження  великого поета та художника  України.
        Метою конкурсу було залучення  сучасної молоді до збереження культурного надбання українського народу, виховання поваги до творчості великого Кобзаря, любові до національної поезії.
        19 травня в Районному Будинку Культури  відбувся другий , заключний тур районного конкурсу читців творів  Т.Г.Шевченко.  За умовами, у конкурсі брали участь діти  за такими віковими категоріями:
 перша категорія - 7-11 років,
друга категорія - 12-14 років,
третя категорія -  15-17 років.
     Компетентне журі оцінювало учасників по  15-ній системі за такими критеріями:
 - зрозуміння змісту твору,
- виразність виконання та високий рівень підготовки,
- артистизм виконання твору.
      У другому турі районного конкурсу прийняло участь 15 учасників  з сіл району  та міста.  Всі конкурсанти були добре підготовлені, кожний виступ носив  дуже чуйний та артистичний характер.  Було дуже приємно відзначити, що Шевченківська поезія захоплює та хвилює сучасну молодь. Членам журі нелегко було визначитись з  переможцями.
     У районному конкурсі  читців приймали участь  та зайняли призові місця вихованці   зразкових художніх колективів відділу освіти Болградської райдержадміністрації. Це Ніколова Олена, вихованка  зразкового гуртку «Зіронька» (керівник Тодорова К.П.) та вихованки зразкового театрального гуртку «Пегас» Новак Тетяна і Велева Олена (керівник Станкова О.Д.)
      Яскраві виступи конкурсантів супроводжувались музичними номерами у виконанні працівників Районного Будинку Культури.
       На завершенні конкурсу  бібліотекар читального залу Друмова І.С. ознайомила з книжковою виставкою  «Поетичне слово Кобзаря» та провела огляд літератури.
       Всі переможці були нагороджені дипломами І - ІІІ ступенів та цінними подарунками, а учасники -  грамотами за участь.
      Організатори районного конкурсу дякують всім конкурсантам та їх керівникам за участь у конкурсі читців та сподіваються, що творчість великого майстра слова Т.Г. Шевченка  буде займати важливе  місце у нашому житті й надалі.
    


Комментариев нет:

Отправить комментарий